De 8 mooiste wandelroutes in Europa

De 8 mooiste wandelroutes in Europa

Elke wandelaar droomt waarschijnlijk van de Great Appalachian Trail of de wonderlijke landschappen van Nieuw-Zeeland. Er zijn echter ook natuurgebieden dicht bij huis te vinden die net zo indrukwekkend zijn als deze verre bestemmingen. Wat dacht je van een meerdaagse wandeltocht in Europa? Vind je volgende wandelbestemming in onze lijst met de mooiste wandelvakanties in Europa!

 1. Alta Via 1, Italië
  Als grote reuzen kijken ze neer op het groene landschap van Noord-Italië. Niemand zal betwisten dat de Dolomieten tot de mooiste natuurgebieden van Europa behoren. Trotseer de imposante rotsformaties via deze 120 kilometer lange wandelroute. In tien dagen trek je van het noordelijke Dobbiaco naar het zuidelijke Bulleno. Verken slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog, wandel over steile hellingen en verblijf in knusse berghutten.
 2. Op de Hardangervidda, Noorwegen
  Je hebt mooie wandelpaden en je hebt de mooiste wandelpaden van Europa. In die laatste categorie mag Noorwegen niet ontbreken. Noorwegen zelf is een aaneenschakeling van de meest indrukwekkende landschappen, maar het Hardangervidda Nationaal Park is misschien wel het meest indrukwekkende gebied van het land. Het duizenden vierkante kilometers omvattende natuurgebied is het grootste hooglandplateau van Europa.
 3. De Muur van Hadrianus, Engeland
  Als je tijdens het wandelen iets over de geschiedenis wilt leren, is Noord-Engeland the place to be. Het pad langs de Muur van Hadrianus is een van de populairste wandelingen in het land. Het pad loopt 135 kilometer van de oostkust naar de westkust van Engeland. Glooiende heuvels en typisch Britse stadjes omzomen deze langeafstandswandeling door het platteland. Het wandelpad kent weinig hoogteverschillen en is daarom zeer geschikt voor gezinnen en beginnende wandelaars.
 4. Beara Way, Ierland
  Ierland is een van Europa’s beste bestemmingen voor wandelaars. Het eiland biedt een keur aan dramatische kliffen, unieke geologische landschappen en kronkelende bergvalleien. Langs de westkust van Ierland loopt de Wild Atlantic Way, een spectaculaire kustroute van 2600 kilometer. Een van de hoogtepunten van deze route is de Beara Way, een tocht over het Beara Peninsula.
 5. Pieken van de Balkan, Albanië/Montenegro/Kosovo
  Dit is waarschijnlijk de minst bekende van onze mooiste wandelroutes, maar de vermelding is welverdiend. De Peaks of the Balkans Trail is een onontdekte parel voor wandelaars in Europa. In twee weken tijd ontdek je de natuurlijke en culturele rijkdom van drie verschillende Balkanlanden. Trek door de Albanese hooglanden, waar herders met hun kuddes leven.
 6. Tour du Mont Blanc, Zwitserland/Frankrijk/Italië
  Deze klassieker mag niet ontbreken op een lijst van Europa’s mooiste wandelroutes. In ongeveer 10 dagen verken je het gebied rond de hoogste berg van Europa: Mont Blanc. De rondreis loopt door Frankrijk, Italië en Zwitserland over een afstand van 170 kilometer. De imposante gestalte van het bergmassief is voortdurend zichtbaar terwijl je wandelt door groene valleien en over rotsachtige paden omringd door berggeiten. Wie de volledige wandelroute te uitdagend vindt, kan kortere etappes lopen of gebruik maken van kabelbanen en bussen.
 7. De warmwaterbronnenroute, IJsland
  De Laugavegur (IJslands voor Warmwaterbronnenweg) is een vierdaagse wandeltocht in het zuiden van IJsland. Heel IJsland is gezegend met prachtige landschappen, maar deze route is een verzameling van hoogtepunten. In 4 of 5 dagen wandel je langs geisers, over gletsjers en door vulkanisch heuvellandschap. Houd je niet van waden door rivieren, slapen in tenten en leven van een zelfvoorzienende voedselvoorraad? Dan is deze trektocht misschien iets te wild voor je. Wie wel warm loopt voor deze beschrijving zal helemaal genieten van dit avontuur door het IJslandse landschap.
 8. West Highland Way, Schotland
  Deze klassieker is misschien wel de populairste wandelroute van het Verenigd Koninkrijk. En terecht. Iedereen die wel eens van de Schotse Hooglanden heeft geproefd, zal zijn hart verliezen aan dit ruige natuurgebied. Dramatische landschappen volgen elkaar in hoog tempo op. Spiegelende Schotse meren, door gletsjers uitgesleten valleien en ruige bergketens liggen op de route, die eindigt bij de grootste berg van Groot-Brittannië. Kortom: 155 kilometer ongerepte natuurlandschappen.

adminvlucht

Related Posts

5 redenen waarom je een wandelvakantie zou moeten doen

5 redenen waarom je een wandelvakantie zou moeten doen

8 tips voor op je bucketlist!

8 tips voor op je bucketlist!