8 tips voor op je bucketlist!

8 tips voor op je bucketlist!

Voor een droomreis hoef je echt niet ver te reizen. Europa heeft zoveel te bieden! Eeuwenoude steden, ruige landschappen, hagelwitte stranden, gigantische bergen en pittoreske dorpjes: de mogelijkheden zijn eindeloos. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel mee!

 1. Trolltunga, Noorwegen
  Lonely Planet heeft Noorwegen al eens uitgeroepen tot het mooiste land ter wereld, en met goede reden. Dit Scandinavische land barst van de fantastische landschappen en is daarmee een van de mooiste plekken van Europa. Een fantastische plek is de Trolltunga. Deze gigantische horizontale rots verheft zich zo’n 350 meter boven het Ringedalmeer in Noorwegen. Het uitzicht op de fjorden en de meanderende rivier is spectaculair.
 2. Isle of Skye, Schotland
  Naast Noorwegen werd Schotland onlangs uitgeroepen tot het mooiste land ter wereld. Vooral het ruige groen-oranje-bruine landschap, met rotspartijen, glooiende landschappen en ruige kustlijnen maakt dit tot een van Europa’s droombestemmingen. Een van de mooiste plekken in Schotland is Isle of Skye, gelegen aan de westkust van Schotland.
 3. Santorini, Griekenland
  Een van de bekendste beelden van Griekenland: een azuurblauwe zee, ruige kliffen en authentieke witte huisjes met blauwe daken. De kans is groot dat dit beeld is vastgelegd op het eiland Santorini, want dit is de meest gefotografeerde plek van Griekenland. Dit vulkanische eiland maakt deel uit van de Cycladen-archipel en heeft misschien niet de mooiste stranden, maar wel authentieke architectuur, magische uitzichten, smalle steegjes, ruige kliffen en wijngaarden.
 4. Cinque Terre, Italië
  Cinque Terre wordt door velen beschouwd als een van de mooiste plekken van Europa. Dit gebied in het noordoosten van Italië bestaat uit de vijf fotogenieke dorpen Monterosso Al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Elk van de dorpen is spectaculair gelegen op hoge kliffen aan zee. De huizen zijn in verschillende kleuren geschilderd en steken prachtig af tegen de groene kliffen en de blauwe zee. Het is een must om langs de kust te varen, aan te leggen en een dag door de sfeervolle straatjes te dwalen. Cinque Terre is ook een droombestemming voor wandelaars.
 5. Cappadocië, Turkije
  Een van de meest onderschatte bestemmingen in Europa is absoluut Turkije. Het land is vooral bekend om zijn goedkope all-inclusive resorts aan de toeristische kust. Maar wie verder kijkt, weet dat Turkije een bloedmooi land is met prachtige binnenlandschappen, authentieke dorpjes en een verbluffende geschiedenis. Een van de mooiste plekken in Europa is het bijzondere Cappadocië. Het unieke landschap van Cappadocië werd miljoenen jaren geleden gevormd door drie grote vulkaanuitbarstingen.
 6. Lapland
  In het uiterste noorden van Scandinavië ligt een uniek stukje Europa dat menig reishart sneller zal doen kloppen: het magische Lapland. Vooral in de wintermaanden is Lapland een van de topdroombestemmingen in Europa. Dan is dit gebied, dat zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland, een winterwonderland met meters sneeuw, eindeloze dennenbossen, het noorderlicht, rendieren, husky’s, vriendelijke Saami’s, warme sauna’s en …. de Kerstman.
 7. De natuurlijke schoonheid van Slovenië (en eigenlijk van elk Alpenland)
  Er is geen land zo plat als Nederland en dat is waarschijnlijk waarom we zo gefascineerd zijn door de bergen. Zomer of winter, wandelen in de Alpen is populair en die populariteit neemt nooit af. Een van die Alpenlanden is het relatief onbekende Slovenië. Het natuurschoon in dit kleine land is ongekend. Prachtige bergen, meren, watervallen, turquoise rivieren en indrukwekkende kloven: Slovenië heeft het allemaal.
 8. IJsland
  Last but not least: IJsland, een bijzonder eiland in het uiterste noorden van Europa dat zeker niet mag ontbreken op deze lijst van droombestemmingen in Europa. Woorden kunnen niet beschrijven hoe belachelijk mooi dit land is. IJsland is één groot natuurwonder. Je vindt er geisers, watervallen, gletsjers, warmwaterbronnen, vulkanen en ruige wegen die kronkelen door een ongerept landschap. Als je in de winter gaat, is IJsland bedekt met een dik pak sneeuw en zijn sommige watervallen deels bevroren. Een winterwonderland. Met een beetje geluk kun je ’s avonds het noorderlicht bewonderen.

adminvlucht

Related Posts

5 redenen waarom je een wandelvakantie zou moeten doen

5 redenen waarom je een wandelvakantie zou moeten doen

De 8 mooiste wandelroutes in Europa

De 8 mooiste wandelroutes in Europa

1 Comment

Reacties zijn gesloten.